Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

CBR uitslag

Na je te hebben ingezet om de leerstof te beheersen, is de tijd dan aangebroken om het examen af te leggen. Het CBR streeft ernaar om alle kandidaten gerust te stellen en te zorgen voor een prettig aandoende sfeer. Het blijft echter een spannend moment totdat de uitslag wordt bekendgemaakt. Er is op dat punt ook veel gewerkt aan de dienstverlening en hoeft er niet lang gewacht te worden op de uitslag.

Je voorbereiden op een CBR examen

   Oefening baart nu eenmaal kunst, maar moet daarvoor wel gezorgd worden dat er een stevige basis wordt gelegd. De auto theorie is nu eenmaal uitgebreid en kan het allemaal soms wel te veel lijken voor de kandidaten. Wie het echter stapsgewijs aangepakt en daarbij de vele onderwerpen niet door elkaar haalt, zal echter al bij het oefenen merken dat het resultaat niet zal teleurstellen. Het is allemaal een voorbode op de uitslag theorie examen CBR als sluitstuk van alle inzet. Om de spanning niet lang erin te houden en er gelijk ook voor te zorgen dat de kandidaten hun vervolgstappen snel kunnen plannen, laat het resultaat gemiddeld niet langer dan 15 minuten op zich wachten. 

Het CBR examen uitslag ontvangen

 Nadat het resultaat bij het CBR al binnen is wordt het gelijk doorgestuurd naar de kandidaten. Dat gebeurt via een e-mail en kan er ook worden ingelogd op Mijn CBR. Voor het laatste is er wel vereist dat jij je al eerder op hebt aangemeld en over een account beschikt. Het is dus niet nodig om te wachten op de examenlocatie en verloopt de CBR theorie uitslag mail vlot. Mocht er geen uitslag binnen komen via de mail of ben jij je CBR inloggegevens kwijt, dan kan je contact opnemen met het CBR. 

  Let er wel op, dat indien de rijschool de reservering voor het examen gemaakt heeft, die het eerst gecontacteerd moet worden. Het kan namelijk gebeuren dat de CBR uitslag theorie mail naar de rijschool verstuurd is. Nadat de uitslag bekend is, zullen de vervolgstappen genomen moeten worden.  Ga je gelijk van start met de praktijklessen of neem je een korte pauze?   

  Het blijft in elk geval belangrijk om er rekening mee te houden dat het resultaat 18 maanden geldig is. wie het examen niet gehaald heeft, kan eventueel gelijk een datum voor het herexamen aanvragen.  Belangrijk voor het praktijkexamen is ook de uitslag medische keuring CBR. Die kan gelijk aangevraagd worden wanneer het theorie examen behaald is en duurt het zo een 2 tot 3 weken voor de keuring binnen is. indien je bent geslaagd voor het praktijkexamen, dan kan je de dag na het examen bij de Gemeente het rijbewijs aanvragen.