Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Herexamen CBR

Niet kan deelname aan het examen met succes afgerond worden. Daar kunnen er verschillende redenen ten grondslag aan liggen, maar wordt er daarom ook de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan het herexamen. Het voordeel is er dan ook, dat je er niet lang op hoeft zitten te wachten en behalen van het rijbewijs niet veel vertraging oploopt. Aan het herexamen zijn er natuurlijk ook de nodige eisen verbonden.

Herexamen slagen meer mensen

Het is vaak wel een grote uitdaging om na het examen niet gehaald te hebben, weer de draad op te pakken. Volgens de statistieken van het CBR is er echter een grote groep die het examen niet gelijk de eerste keer gehaald. Het moeten maken van het herexamen is dus geen 'uitzondering' en kan het beschouwd worden als een klein oponthoud op weg naar het rijbewijs. Het zou trouwens toch niet verstandig zijn om zonder een stevige basis aan het verkeer deel te mogen nemen? Voordat het herexamen wordt afgelegd, is het belangrijk om weer flink te oefenen. Laat daarbij de aandacht gaan naar de onderwerpen waar je op het examen de grootste twijfels over had. Zo hoef je niet meer door alle leerstof heen te gaan en kan het CBR herexamen theorie vrij snel afgelegd worden.

Bij het praktijkexamen gaat het wat anders aan toe

Herexamen theorie kan zelf gelijk aangevraagd worden en is er gewoonlijk al binnen een paar weken een nieuwe examendatum beschikbaar. Bij CBR herexamen auto moet er eerst overleg worden gepleegd met de rijinstructeur om te kijken hoe er meer geoefend dient te worden. tijdens het examen zal het duidelijk worden waar de aandacht meer naar moet gaan en zullen er wel wat extra lessen voor nodig zijn. Aanvragen van een herexamen moet daarom ook overgelaten worden aan de rijschool. De CBR wachttijd herexamen kan variƫren, maar duurt het niet veel langer dan 2 tot 3 weken.

Indien bij het praktijkexamen het steeds weer blijkt dat je afgewezen wordt, zal er op den duur een speciaal examen afgelegd moeten worden. Dat is het geval wanneer je 4 keer afgewezen bent binnen een periode van 5 jaar en het speciaal examen veel meer ruimte biedt om op een rustig tempo te werk te gaan. Zo krijg je er de kans om tijdens het examen even te pauzeren en wordt er voor de aanvang door een speciaal opgeleide instructeur een gesprek gevoerd.

Wie het dus niet de eerste keer haalt, wordt wel gelijk in de mogelijkheid gesteld om weer een datum aan te vragen. Voor het theorie examen kan dat zelf via Mijn CBR en zal het wel de rijschool moeten zijn voor het praktijkexamen. In beide gevallen is het belangrijk om eerst na te gaan weer er meer de aandacht op gericht dient te worden om het herexamen wel te halen.