Theorie examen oefenen

De beste website waar het mogelijk is om theorie examens te oefenen.

Start GRATIS oefeningPremium CBR examen training

Mijn CBR

Voor het CBR is het belangrijk dat de drempel voor deelname aan het examen zo laag als mogelijk wordt gehouden. Het is immers de bedoeling dat behalen van het rijbewijs voor een ieder die daar een beroep op kan doen, mogelijk is. Zo kan er zelf een examendatum worden aangevraagd. Deze mate van vrijheid zorgt ervoor dat de kandidaten zich meer betrokken voelen en weerspiegeld dat zich ook in de resultaten.   

Een CBR account aanmaken

Het is belangrijk voor het CBR dat de gegevens van alle personen die aan het examen deelnemen eerst veilig wordt opgeslagen. Er wordt namelijk met deze gegeven gewerkt bij het uitgeven van de slagings resultaten. Een account aanmaken bij mijn CBR NL gaat eenvoudig en is het wel nodig om over een DigiD account te beschikken. Dit account komt ook van te pas voor tal van andere zaken waar je bij de Overheid terecht voor moet zijn. Eenmaal zo een DigiD account is aangemaakt, is bij mijn CBR inloggen geen probleem meer. Hou er rekening mee dat het soms wel druk kan zijn op de site en je even op jouw beurt zal moeten wachten. De  DigiD gegevens moeten ook bij de hand gehouden worden omdat je maar twee minuten de tijd hebt om in te loggen. Eenmaal ingelogd moeten de instructies opgevolgd worden en kunnen ook gelijk de betalingen worden verricht voor de examenaanvraag.   

Inloggen op mijn CBR

 

Inloggen op mijn CBR doe je natuurlijk niet zomaar en is het nodig om achter informatie te komen betreffende de uitslag van examens, maar ook voor mijn CBR gezondheidsverklaring. Voor het mogen afleggen van het praktijkexamen is het namelijk wel verplicht dat je over zo een gezondheidsverklaring beschikt. Gewoonlijk wordt die gemiddeld twee weken na het ingediend hebben van de aanvraag verstrekt. Op CBR mijn kan je ook zo een kwartier na het theorie examen het resultaat te weten komen.

   

Die wordt namelijk niet alleen via de e-mail verstuurd, maar ook via mijn CBR. Indien het resultaat positief is, kan er meteen werk van worden gemaakt om de gezondheidsverklaring aan te vragen. Aanvragen van het herexamen kan eventueel ook gelijk plaatsvinden. Het zorgt er allemaal wel voor dat er sprake is van een vlotte afhandeling en weet elke kandidaat zo ook waar hij of zij aan toe is. Ook voor het praktijkexamen blijft het belangrijk om via mijn CBR de status van bijvoorbeeld de examendatum en tijd te bekijken.

 

Het gemak dient de mens en stelt het CBR er alles van in het werk om de kandidaten zelf veel ter hand te nemen. aanvragen van het theorie examen kan zo zelf worden verricht en gelijk ook de betaling ervoor. Voor het praktijkexamen zal wel de rijschool de aanvraag indienen. Daarvoor dien je wel via Mijn CBR de rijschool te machtigen. Bij overstappen naar een andere rijschool zal ook zo eerst de bestaande machtiging ingetrokken moeten worden.